tisdag 15 januari 2019

Och vad händer om Sjöstedt fortfarande avser att säga nej till Löfvén

Kommer då att Löfvén fortfarande att nomineras och bli nedröstad på onsdag. Enligt regeringsformen är det fullt möjligt och dessutom är den tidsplan som Talmannen skissat så.
Att Talmannen själv önskat, möjligen bestämt, att ordningens skall följa tidsplanen. Kristersson har redan meddelat att han inte under nuvarande förhållanden inte har underlag i Riksdagen för att bilda regering.

Märkligt är också hur den S-märkta 1:e vice talmannen kritiserar Talmannen och menar att hon hade fått fram en regering på mycket kortare tid. Menar hon med det att Norlén varit för generös mot Löfvén som gång på gång fått förlängd tid?

Att Löfvén inte vill bli nedröstad en tredje gång på onsdag är tydligt. Men om Vänsterpartiet säger nej blir det så. Någon ytterligare tid kan han knappast räkna med.

Löfvén har lyckats upplösa Alliansen vilket är en stor seger. Sjöstedt kan vid ett extraval sätta Löfvén ordentligt på plats, MP kanske inte klarar spärren vid ett extraval men kan inte stoppa Kristersson. Jan Björklund kommer definitivt inte riskera ett extraval och kommer därför tillsammans med Annie Lööf att släppa fram Kristersson.
Åkesson har sannolikt mycket att vinna på ett extraval men kanske mer ändå genom rösta ja. Genom en sådan manöver kan han sakta men säkert bli ett vanligt parti.





Vid en fjärde omgång kan situationen ha förändrats fullständigt eftersom småpartierna är mycket ängsliga för ett extraval.



Alla säger att man har full förståelse för Sjöstedts reaktion. Det märkliga, eller kanske förklaringen till detta är att samma attityd har politiker, press och många, många fler ägnat sig åt när det gäller att göra ett annat mycket större politiskt parti helt osynligt och till varje pris manövrerat för att hålla 17% av väljarkåren utanför allt politiskt inflytande.

Inga kommentarer: