lördag 12 januari 2019

Återstår endast att vänsterpartiets Sjöstedt inte accepterar överenskommelsen!

Alliansen är död (på Nationell nivå) deklarerar nu två borgerliga partiledare. Att begravningen sker redan på onsdag då Löfvén med all sannolikhet släpps fram som ny statsminister.

Att Centerpartiets partiråd eller att Liberalerna skulle svikta är inte troligt. Partipiskans vinande och förmånerna är alltför betydelsefulla för att riskera.

Federley går ut och menar att uppgörelsen innebär att man får igenom mer centerpolitik än man fick under Reinfeldtregeringen. Det kan mycket väl vara så i överenskommelsen men inget av detta är genomfört ännu.

Att det inom Liberalerna i morgon (söndag) kommer att bryta ut en öppen strid på Hotell Clarion är uppenbart. Hur den striden än slutar kommer den att skada Liberalerna allvarligt.

Möjligen kan Jonas Sjöstedt, vänsterpartiets ledare, demonstrera sin makt och stoppa Löfvén. Inte särskilt troligt men fullt möjligt.


                                             Hans tystnad tyder än så länge på detta!

Löfvén främsta mål att splittra Alliansen

Bildandet av Alliansen och socialdemokraternas fallande väljarstöd har under lång tid varit ett stort bekymmer. I flera uttalanden menar man från socialdemokratiskt håll att blockpolitiken är fördummande.
Oavsett hur Sjöstedt ställer sig till Löfvén på onsdag så har han i alla fall vunnit en stor politisk seger när han lyckats upplösa Alliansen för lång, lång tid.
Han har lyckats överlista Annie Lööf med massor av socker och för trovärdighetens skull bråkat om flygskatten. När allt detta uppdagas kommer sannolikt Annie Lööfs stjärna att falla. Kanske detta har varit Löfvéns mål hela tiden?

Under kvällen har motståndet inom V ökat. Samtidigt som Liberalernas partiledare menar att när beslutet väl är fattat måste alla ställa sig lojalt bakom det.

Jan Björklund har visserligen ett militärt förflutet där ett fattat beslut gäller även om diskussionerna varit många och höga i det forum där beslutet fattats. Men glöm allt detta, i detta sammanhang råder demokratiska spelregler och det vore oerhört odemokratiskt om inte egna åsikter fick föras fram. Jan Björklund tycker också att hans barn har rätt att påverka - honom?

Kan ett besked från V om nej till Löfvén få stenen i rullning?

Det är mycket möjligt att ett nej från V uppfattats av många liberaler och några centerpartister som att loppet är kört, fuktar fingret för att känna av hur vinden blåser och trycker på röd knapp!?





2 kommentarer:

Stig Nyström sa...

Som någon annan sagt tidigare, igår var det en sorglig dag för borgerligheten.

Anonym sa...

Spelar ingen roll vem som regerar, det går åt helvete för landet ändå. Det är ingen större skillnad mellan sossar och moderater.

Men de som får regeringsmakten kommer att förlora stort och få skulden för den ekonomiska kraschen.

KH