söndag 13 januari 2019

Det här handlar enbart om omsorg om sitt eget parti och ... själv!

Svenska folkets besvikelse

Opinionsbildning handlar om flera saker. Socialdemokraterna har länge lämnat ansvaret för nationen och lovar runt till alla . Det viktigaste är att behålla makten. Därvidlag har man haft problem med Sahlin och Juholt. Nu satsade man hårt på en person som i alla lägen skulle stråla ut genuin svensk utan egna skelett i garderoben.
Så långt har han infriat förväntningarna, särskilt då han haft färdigskrivna manuskrift framför sig. Han överraskade alla med att kunna prata engelska på någon, av mig okänd dialekt, vilket höjde hans intellektuella status avsevärt.
Här har Löfvén vunnit i förtroende.



Siktet inställt på 2022

Annie Lööf måste ha drabbats av någon form av syndrom när och då hennes förtroendesiffror ökade till för centerpartistiska partiledare oanade höjder. Nu har dessa höjde dalat. Sannolikt har hon siktet inställt på nästa val 2022. I detta sammanhang måste redan nu sägas eller skrivas - glöm det! Risken är uppenbar att du och centerpartiet inte uppnår 4% vid nästa val!


Trovärdighet

Alla, i alla fall, de flesta med politisk erfarenhet vet att det enda vapnet C och L har gentemot S om de inte genomför övrenskommelsen är hotet om att fälla regeringen som kommer att mötas med extraval vilket vare sig C eller l vill ha (om deras opinionssiffror blir de som många tror) så allt är bara "skoj".
Trovärdigheten för den politiska ledningen av landet får en mycket allvarlig knäck vilket med stor sannolikhet att leda till omfattande oro i landet.


Löfvens och Socialdemokraternas mål

Det har aldrig varit någon hemlighet att Löfvéns främsta mål har varit att eliminera Alliansblocket. Och kanske det hela tiden har varit huvudmålet. Alla eftergifter kan förhalas genom utredningar och historiska erfarenheter visar hur det går när S maler ner sitt röstboskap.


Hur ställer sig V

De mer hetlevrade i V  kommer säkert att önska ett nej till Löfvén. Däremot pågår förmodligen operation övertalning redan nu. Så även om inget är klart skall vi inte ha alltför höga förväntningar på V.
Å andra sidan kommer verkligheten att snabbt äta upp regeringen då konjunkturen faller och klagomålen från framförallt äldrevården blir allt högre.











Inga kommentarer: