onsdag 26 oktober 2016

Tungt för Hultqvist!


De mörka molnen tätnar och spänningarna mellan främst supermakterna (de med andraslagsförmåga med sina kärnvapen) USA och Ryssland ökar.

Inte nog med att kriget i Syrien går in i ett intensivare läge och gnisslet är stort om vad som skall hända när IS är ”besegrat” eller skingrat för vinden, utan nu spelar Putin ut sina kort mot Europa genom att flytta sina långdistansrobotar till Kaliningrad.

Vår försvarsminister svarar sammanbitet med att han följer läget. ÖB sprider våra JAS-flygplan på Ronneby till ……

Hur det kommer att gå?

Först skall presidentvalet avgöras i USA. Sedan skall Syrien-situationen avgöras. "Bytet" skall delas och det är inte bara USA och Ryssland som kommer att slita i stycket. Iran och inte minst Turkiet samt alla andra nationella och "religiösa" intressenter vill ha en bit av kakan.  Och redan där kommer avsevärda konflikter mellan Clinton och Putin riskera att störta in världen i ett storkrig.
Trots att USA har en gigantisk övermakt både militärt, ekonomiskt, logistiskt och politiskt, så har Putin stora möjligheter att förbättra Rysslands förhandlingsläge genom att förbättra sina marknadsandelar i Europa genom ockupation av baltländerna och kanske en del av Polen. Och frågan är vem som kan hålla masken bäst och dessutom ha hela sitt folk bakom ryggen när hotet om användning av kärnvapen kommer på tal.

Ja, sedan är Sverige ordförande och medlem av FN säkerhetsråd och då vet vi att det blir bra, eller?

-- och trots att Löfvén lovat att fördubbla den svenska instruktörsstyrkan i Irak med 100% fick inte Hultqvist vara med på mer än ett av tre möten i NATO högkvarteret i dag!

Kanske är det dags att köpa Patriot-robotar för att snabbt reparera "stängslet" runt vår nation!?Inga kommentarer: