onsdag 24 december 2014

När är det fel att låta svenska folket, i val, säga sin mening?Det påstås att strider där möjligheterna till seger är ringa skall man avstå från! Hade Löfven aldrig hört talas om de orden eller hade hans kunskapare undanhållit dessa visdomens ord?

De senaste dagarnas rykten om hemliga förhandlingar som eventuellt kunnat stoppa ett extraval måste vara ett utslag av desperation från Allianspartierna och allt medan Löfvens siffror pekar uppåt måste nog sannolikheten för beslut om extraval den 22 mars anses stor.

Det konstiga i denna röra av färger måste nog vara att Löfven inte avgick då hans budget föll. Han hade ju likt Carlsson kunnat komma igen. Denna gång utan miljöpartiet som med största sannolikhet hade möjliggjort samarbete med Allianspartierna. Att det inte är realiteter utan känslor som avgör hur ett samarbete skulle kunna bli visar Löfvens absoluta motstånd med det parti i Alliansen, Moderaterna, som politiskt står närmast Socialdemokraterna just nu.

Eller var det så att Löfvens främsta mål var att få vara statsminister? Han sågs nyligen på Hermes i Stockholm där han ekiperade sig för en lärares årslön (netto) enligt uppgift!

Och för att citera en av de klokaste journalisterna, Lotta Gröning, nyligen; hur länge skall vi vänta, tills de når 20% eller 30%


Inga kommentarer: