onsdag 18 november 2015

Varför måste minst 130 människor dö för att världen skall vakna?

Att krig och förföljelse är orsaker till flykt från sitt hemland är uppenbart. Även de som endast söker sig ett bättre liv och egentligen är ekonomiska flyktingar, använder krig och förföljelse som skäl för asyl.

Att dessutom flyktingsmugglare, de som utfärdar pass och andra mellanhänder, skapat en "flyktingindustri" gör inte saken ett dugg bättre.

Att USA och flera NATO-länder i sin iver att "skapa nya exportmarknader", jag menar förstås att införa demokrati i arabvärlden och därigenom skapa ett långsiktigt skydd för sin 51:a stat, Israel, inte förstått vad man ställt till med och inte heller visar några som helst ansatser "att ta notan" för eländet, är nog det värsta med allt!

Den lilla ljusglimt som nu kan skönjas efter Paris-attentatet är de samtal mellan Obama och Putin som genomförts.

Visserligen finns inga fria luncher och i detta fall kan de sanktioner som riktats mot Ryssland och Putins närmaste vara det som tvingat fram den ryska insatsen? Nedskjutningen av det ryska Airbusflygplanet över Sinai kräver naturligtvis ett agerande. Märkligt att den händelsen bara vållat så lite uppmärksamhet i media medan attentatet i Paris vållat så mycket mer uppmärksamhet, ja till och med resulterat i en FN-resolution mot ISIS!

Vi får hoppas på ett snabbt Eldupphör i Syrien och en massiv FN-övervakning av detta. Huruvida detta kräver att El. Assad offras eller ej är betydelselöst både för världen och för honom!

Problemet för Sverige kvarstår tyvärr. Även om flyktingströmmen skulle avstanna helt i morgon kommer belastningen på samhället att bli kännbar. Alltför kännbar för att "svenne" skall återfå förtroendet för regering och riksdag!

Inga kommentarer: