söndag 25 juli 2010

Sommaren är kort, det mesta ......... bort.

Plötsligt blir det lite molnigare en dag och redan vid åttatiden måste jag tända belysningen inomhus. Var det inte midsommar alldeles nyligen? Snart inne i augusti?

Jodå precis som vi i detta landet väntar några år efter en folkomröstning som blivit fel (kan en folkomröstning bli fel?) väntar vi några år innan nästa försök görs.

I mitt fall har jag låtit det gå tio år innan jag inleder ett nytt projekt att köpa motorcykel. För tio år sedan misslyckades jag totalt genom att HSB (hon som bestämmer i frågor som denna) missa ett mail och efter den uteblivna och förväntade svaga protesten gick jag på med nästa steg och misslyckades totalt.
Dagen efter kunde vi läsa om en MC-olycka med dödlig utgång bara några hundra meter från vår bostad. Eftersom HSB arbetar med rehabilitering där många är just skadade i MC-olyckor var det bara att lägga ner.

Nu var det dags igen och ABS blev ett tekniskt nyckelord som jag hade tänkt använda. Visserligen skulle min ekonomiska situation (kontot för personliga leksaker) genom ett tråkigt brev från Statens Pensionsverk riskera att påtagligt reduceras, ja inte bara det utan bli ställd i skuld och därigenom inte vara fri men den dagen den sorgen och jag hade under en hel eftermiddag formulerat ett yttrande som jag tyckte skulle ge resultat.

Men vid det första försiktiga försöket, som jag kallar, vänjas vid tanken, blev det kalla handen direkt. Och när vi några timmar senare kommer förbi en olycksplats där en crossmotorcykel kolliderat med ett träd och föraren omkommit, känns det som om jag tvingas vänta ytterligare tio år. Kanske finns det då något som ersätter ABS!


Jag är i alla fall 20% delägare i min äldste sons lilla båt. Och nu har jag lärt mig att byxa aborre!

Inga kommentarer: