fredag 21 juni 2019

Glad midsommar i regnet och i allt som våra ledare gör fel?

Risken med demokrati (folkstyre) ?

Liberalerna har verkligen lyckats få mediautrymme inför valet av ny partiledare och om detta var målet har man lyckats väl. Men om de medlemsomröstningar som genomförts i de flesta distrikten skulle ge medlemmarna ett reellt inflytande var man inte riktigt mogen för konsekvenserna. Medlemmarna tänkte själva och struntade helt och fullt att lyssna på partiledningens signaler. Att medlemsomröstningen bara är rådgivande och att röstdeltagandet har varit lågt (hur lågt har inte offentliggjorts) omöjliggör att valberedningen kan gå emot resultatet.
Oavsett hur valberedningen väljer att agera, föreslå Saboni och Ullenhag, bara Saboni eller inte föreslå någon alls är egentligen utan betydelse.
Väljs Ullenhag är sannolikheten att Liberalernas "ökenvandring" fortsätter långt under 4% och vid nästa val inte får någon procent alls!
Om Saboni väljs inleds en stökig period i svensk politik. Hon ifrågasätter Januariavtalet, vill minimera migrationen, anser mer  eller mindre att integration skall innebära assimilation och är inte rädd att samarbeta med Sverigedemokraterna.
Och visst är det märkligt att så många som talar god svenska men har mörkare hudfärg, är de som otvunget svarar att de vill begränsa migrationen!

Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag. Arkivbilder. TT

Så det är inte förvånande att Anders Lindberg i Aftonbladets ledare beskriver vilket elände som väntar om Sabuni väljs men avslutar med gammal Lindbergs-logik att ett val av Sabuni bäddar för en fortsatt seger för Socialdemokraterna och Löfven vid nästa val.

Svindlande helikopteraffärer - igen och igen!

Självklart finns det förklaringar på allt. Men dessa är sällan något som gör oss gladare. Att nya krav på bl.a. ståhöjd i kabinen för att medge medicinska operationer innebar mer än 10 års försening och prishöjning är en sak. Att FMV inte skiljer på fasta och rörliga kostnader är en annan. Att Försvarsmaktens personal inte förstår detta och tror att det blir lägre kostnader om man inte använder helikoptrarna är en annan.

Det fanns några "förståndiga" personer som föreslog att Sjöfartsverket skulle få använda de uppgraderade Hkp 4 och 10 i sin verksamhet men så blev det inte.
Att några av dessa som stått i "malpåse" uppgraderades berodde på ett akut uppkommet behov för våra insatser i Afghanistan. Något som inte kunde nedprioriteras.

Så, snälla, snälla, redovisa alla turerna kring dessa svindlande affärer. Förklara också varför utredningen om flygräddningstjänsten, där förslaget, enligt utredaren, var att Kustbevakningen skulle bli huvudman för flygräddningstjänsten och på ett lämpligt sätt utgöra en civil del av Marinen. Några nya helikoptrar fanns inte med i utredningen. Men tanken fanns att Hkp 10 skulle kunna användas.

                            

                            <Beskrivning>


Och varför är inte mångkultur eftersträvansvärt, eller? 

Eftersom jag talar bra svenska, visserligen med lite norrländsk brytning, men har ljus hy, så vågar inte heller jag uttala mig i detta ämne.
I stället överlåter jag detta till dig att fundera över under midsommarfirandet!









Inga kommentarer: