tisdag 13 november 2018

Ska Annie Lööf bli vice statsminister


Nu  skall inga fler dörrar stängas, sa Annie och menade att hon mycket väl kan släppa fram Löfvén som statsminister inför fortsättningen på talmannens arbete efter den förväntade förlusten vid statsministeromröstningen på Onsdag.

Uttalandet väcker så många frågor. 

- vilken sakpolitik skall gälla. Hon har nämnt integrationen och där kommer hon omedelbart att krocka med den så "heliga" frågan om lönebildning som Löfvén menar att parterna skall hantera, vilket omedelbart blir en stötesten,
- hur skall majoriteten skapas, menar hon att S med sina 100, C med sina 31, Mp med sina 16 och V med sina 28 skall skapa regeringsunderlaget? Jodå det blir 175 tillsammans men att detta skulle bli en mittenregering är väldigt svårt, för att inte omöjligt att kunna urskilja. Att L med sina 22 skulle kunna ersätta Mp är möjligt men Annie talar mycket lite om det och det räcker heller inte utan V.

Här är det plats för ord om svek och andra som beskriver oärlighet.  









Intressant blir också Löfvéns reaktion på detta. Kanske är det det han räknar på?

Fast nu tillade hon också att hon inte kunde tänka sig att sitta i en regering med Stefan Löfvén som statsminister. Så då blir det inget av då? Eller hur hade hon tänkt nu? Hon kanske bara är den äregiriga småländskan som inte räds för det ena eller det andra bara för att själv nå framgång? Mycket står på spel, inget skolbarn kommer att missa att hon var den första kvinnliga statsministern i Sverige. Eller blir det ingenting av alltihopa utan extravalet rycker allt närmare och vad kommer det att förändra annat än L och Mp riskerar att få lämna riksdagen och att Sd blir ännu större!?

Inga kommentarer: